Ηλικίες: άνω των 8 ετών
Δύο κορίτσια αποκτούν ένα ΚΡΑΣ, ένα Κράνος Αναγνώρισης Σκέψης, ένα κράνος που όποιος το φορά μπορεί να διαβάζει την σκέψη του άλλου.
Κανονικά, ένα τέτοιο πανίσχυρο μηχάνημα θα έπρεπε να χρησιμοποιείται με σύνεση και προσοχή, ωστόσο η Χλόη και η Μίλυ αποφασίζουν να το διασκεδάσουν. Βλέποντας τώρα τον κόσμο από διαφορετική σκοπιά, θα προσπαθήσουν να επηρεάσουν φίλους και οικογένεια, κάνοντας καθοριστικά βήματα προς την ενηλικίωση.
Συγγραφέας: Ανέστης Ποϊράζης
Σκηνοθεσία: Ανέστης Ποϊράζης, Μαριάννα Ρούκαλη
Σκηνογραφία: Νίκη Αγγελίδου
Μουσική: Κώστας Μπαλάμης
Χορογραφία: Μαργαρίτα Παναγιώτου
Ερμηνεία: Μαρία Ξηρού, Λίλα Παντελίδου, Μαρία Βαή, Δημήτρης Μπουζούδης
Για τους εκπαιδευτικούς: Περίληψη του έργου και ανάλυση της προβληματικής του.
Ένα κράνος που διαβάζει τη σκέψη του άλλου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους – για καλό ή για κακό.
Στα χέρια δύο εφήβων όμως, τα πράγματα είναι απλά: Θα το χρησιμοποιήσουν ώστε η Χλόη, να καταφέρει να πάει σινεμά με το αγόρι από το φροντιστήριο αγγλικών. Η Χλόη είναι ενθουσιώδης και παρορμητική ενώ η Μίλυ, πιο προσγειωμένη είναι η φωνή της λογικής.
Στην πορεία μέχρι την επίτευξη του στόχου οι δύο φίλες θα ‘ακούσουν’ σκέψεις άλλων και θα συζητήσουν για το πως η αλήθεια και τα ψέματα επηρεάζουν τις σχέσεις των ανθρώπων.
Όταν η Χλόη πάρει το κράνος στο σπίτι της θέλοντας να ‘χειραγωγήσει’ τους γονείς της, θα γίνει μάρτυρας ενός ακόμα οικογενειακού καβγά. Θα διαπιστώσει, για ακόμα μια φορά, ότι οι γονείς της είναι αντίθετοι χαρακτήρες και ότι δεν ταιριάζουν. Έτσι θα ισχυροποιηθεί η ιδέα της ότι στις δικές της σχέσεις θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο.
Ανέλπιστα όμως, το Κράνος Αναγνώρισης Σκέψης θα τη βοηθήσει να καταλάβει ότι πολλές φορές τα αντίθετα έλκονται και ότι στην έλξη αυτή υπάρχει μια μαγεία που δεν μετριέται με τη λογική.