fbpx

3 & 4 ετών

Γονείς και παιδιά ως ισότιμα μέλη ομάδας, ερευνούν το μαγικό κόσμο του θεάτρου!

Με την καθοδήγηση του Ραφαήλ Μιχαηλίδη, ο αυτοσχεδιασμός, η δραματοποίηση, η μουσική, το κουκλοθέατρο, το παραμύθι και τα εικαστικά ξυπνούν τις αισθήσεις, απελευθερώνουν τη φαντασία και συνθέτουν δραστηριότητες που θα αξιοποιηθούν και στο σπίτι.

Είπαν για τους Σαλτιμπάγκους

Στους Σαλτιμπάγκους ξεκινήσαμε μία ομάδα αγνώστων, που στην πορεία έγινε ένα δυνατό team και ένα όμορφο παρεάκι, μικρών και μεγάλων! Παιδιά ντροπαλά, που μέσα από τη χαρά της δημιουργίας, την φαντασία και την πολύτιμη βοήθεια της υπέροχης δασκάλας τους, “λύθηκαν”, αυτονομήθηκαν, αγκαλιάστηκαν, έπαιξαν, διασκέδασαν.

Μετά από κάθε μάθημα: Δυνατά γέλια, μεγάλα χαμόγελα και λαχτάρα για το επόμενο μάθημα! Αυτό ήταν το ταξίδι της κόρης μου -και μαζί και το δικό μου- στους Σαλτιμπάγκους: Μοναδικό και συναρπαστικό!

Ειρήνη Μαλεζά

Μαζί με τη μικρή μου κόρη ενταχθήκαμε στην ομάδα των Σαλτιμπάγκων το 2021 λίγο μετά από την έναρξη των πρώτων μαθημάτων, και συναντήσαμε μια ήδη δεμένη και φιλόξενη ομάδα μικρών θεατρίνων και μια εμπνευσμένη δασκάλα. Η ιδέα της ομάδας είναι ιδιαίτερη και φανερώνει μια σύγχρονη προσέγγιση στη θεατρική αγωγή: με αφορμή μια διαφορετική κάθε φορά αφήγηση – κυρίως μέσα από τα βιβλία, αλλά και από άλλα ερεθίσματα τέχνης (ένας πίνακας ζωγραφικής, μια γιορτή, ένα μουσικό όργανο) μπλεκόταν ένα γαϊτανάκι εικόνων, εκφράσεων και συναισθημάτων. Βασικές μέθοδοι δραματοποίησης συνδυάζονταν με το ελεύθερο παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό, με κάθε μέσο και τρόπο αυθόρμητης ή συντονισμένης έκφρασης.

Η αρχική υποστήριξη από τους γονείς σταδιακά έδωσε τη θέση της στην πρωτοβουλία των παιδιών. Σιγά σιγά όλοι οι μικροί σαλτιμπάγκοι εμπιστεύονταν όλο και περισσότερο τις δυνάμεις τους στην κίνηση και την έκφραση, έδιναν ιδέες για τις θεματικές, συμμετείχαν ενεργά μόνοι τους και αλληλεπιδρούσαν μεταξύ τους. Τελικά έγιναν οι πρωταγωνιστές στη δική τους σκηνή και η ομάδα πλέον «αυτορυθμιζόταν». Πολύς χορός, απελευθερωτικός, νοσταλγικός και μοντέρνος, πολλή μουσική, πρωτότυπη και ξεσηκωτική αλλά και αρμονικά συνδυασμένη με την κάθε ιδέα του μαθήματος, πολύ πολύ συναίσθημα, επαφή με το δικό μας συναίσθημα αλλά και με του άλλου.

Τίποτα από αυτά δεν θα ήταν δυνατόν να γίνει χωρίς την έμπνευση, την οργάνωση και την καλή διάθεση της δασκάλας των Σαπτιμπάγκων. Αγκάλιασε τα μικρά μας και με την βοήθεια της τέχνης ανέσυρε τα καλύτερα στοιχεία τους, τα πιο εσωτερικά, τα πιο δυναμικά, τα πιο ευαίσθητα. Κέρδισε αμέσως την εμπιστοσύνη μας και σε κάθε συνάντηση μας συγκινούσε ειλικρινά και βαθιά!

Στο τέλος της χρονιάς σαλτιμπάγκοι, ακροβάτες ισορροπιστές, μπαλαρίνες, ζογκλέρ, κλόουν ανταμώσαμε σε ένα τσίρκο χαράς, σε μια γιορτή κεφιού, που θα συντροφεύει τις αναμνήσεις μας από αυτήν την υπέροχη θεατρική αγκαλιά. Η παρέα παρέμεινε και συνεχίζει….

 

Θέμις Τσολάκου

Χρήσιμες πληροφορίες:
  • Ηλικίες: 3 & 4 ετών, με τη συμμετοχή του κηδεμόνα
  • Συχνότητα: Μια φορά την εβδομάδα
  • Διάρκεια: Μία ώρα
  • Κόστος: 60€ ανά μήνα / 150€ το τρίμηνο
  • Μέρα και ώρα: Παρασκευή 6:00 μ.μ.