fbpx

6 έως 11 ετών

Το ωραιότερο κίνητρο για να μάθει κάποιος ένα μουσικό όργανο είναι να γοητευτεί από αυτό. Να τον συγκινήσει το σχήμα του, το χρώμα του, ο ήχος του. Ή να το κρατάει ένας αγαπημένος του μουσικός.

Στο Ταξίδι, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν κοντά στα όργανα και στους μουσικούς. Μαθαίνουν για τη φυσική του οργάνου, κατανοούν τις ιδιότητές του και τον ρόλο του στο μουσικό σύνολο.

Πάνω απ’ όλα όμως, κρατούν το όργανο στα χέρια τους. Το επεξεργάζονται, βγάζουν ήχο και παίζουν, μαζί με τον μουσικό που το παρουσιάζει, μελωδίες και τραγούδια.

Στο τέλος του Ταξιδιού, τα παιδιά ακούγοντας ένα μουσικό κομμάτι, θα μπορούν να αναγνωρίσουν τα όργανα που συμμετέχουν και τον ρόλο τους στην ενορχήστρωση.

 

Το Ταξίδι συντονίζουν η Αντριάνα Κλωτσοτήρα και η Μελίνα Ατρείδου

Είπαν για το Ταξίδι

Το Ταξίδι, ως πρωτότυπη εκπαιδευτική δραστηριότητα, αποτέλεσε για το παιδί μου μια εξαιρετική εμπειρία, διότι του πρόσφερε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με διάφορα μουσικά όργανα, να γνωρίσει την ιστορία τους και να συναντήσει αξιόλογους ανθρώπους, οι οποίοι κατάφεραν να του καλλιεργήσουν τον σεβασμό και την αγάπη για την Τέχνη της Μουσικής!

 

Ανδρονίκη Χαριστείδου

Το Ταξίδι που έκανε η κόρη μας στη χώρα των μουσικών οργάνων της κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον. Έμαθε διάφορα όργανα, γνωστά αλλά και ασυνήθιστα. Ο βιωματικός χαρακτήρας του προγράμματος (παίξιμο οργάνων και κατασκευή οργάνων σε χειροτεχνίες) αποτύπωσε τις γνώσεις ως εμπειρίες- έτσι το ταξίδι αυτό έγινε μια σημαντική και πολύ χαρούμενη ανάμνηση αλλά και ένα σύνολο από πολύτιμες γνώσεις που αποκτήθηκαν σε ένα τόσο θετικό και χαρούμενο περιβάλλον!

Με τα δικά της λόγια: “το Ταξίδι ήταν πολύ ενδιαφέρον, έμαθα διάφορα όργανα και πώς παίζονται, έμαθα θεωρία και να παίζω κάποια από αυτά. Το πρόγραμμα ήταν πολύ όμορφο και πολύ του γούστου μου”

 

Καλλιόπη Εμμανουηλίδου

“Το Ταξίδι ήταν για μένα μια συναρπαστική εμπειρία: μου έδωσε την ευκαιρία να δω τη μουσική με μια διαφορετική οπτική”. Με αυτά τα λόγια η Άννα περιγράφει ένα ιδιαίτερο μάθημα, όπου ήρθε σε επαφή με ένα ευρύ φάσμα μουσικών οργάνων και μουσικών προσεγγίσεων και καλλιέργησε τις μουσικές γνώσεις και δεξιότητές της. Νομίζω είναι το μοναδικό μάθημα που κατόρθωσε να της προσφέρει ένα βίωμα της μουσικής ως “κόσμου”, μέσα στον οποίο καθένας μπορεί να τοποθετήσει τον εαυτό του, χωρίς να τον απασχολούν όρια και προκαταλήψεις. Ενισχύθηκε η αυτοπεποίθησή της και μειώθηκε ο φόβος του άγνωστου και της αποτυχίας: χωρίς να υπάρχει η απαίτηση να αποδείξει κάτι σε κάποιον άλλον, αξία είχαν οι διαφορετικές πορείες και συναντήσεις μέσα και γύρω από τη μουσική. Βιώνοντας το μουσικό μάθημα ως “Ταξίδι” μπόρεσε να παραλληλίσει την εμπειρία αυτή με τη αντίληψη του κόσμου που σταδιακά ανακαλύπτει μεγαλώνοντας. Νομίζω ότι της έδωσε πολύτιμα εφόδια για τη ζωή της.

 

Ελένη Βλαχονάσιου

Είναι υπέροχο! Σου δίνεται η ευκαιρία να διαλέξεις να ασχοληθείς με το μουσικό όργανο που πραγματικά αγαπάς!

 

Κατερίνα Σαραφίδου

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Ηλικίες: 6 έως 11 ετών (α’ – στ’ δημοτικού)
  • Συχνότητα: Μια φορά την εβδομάδα
  • Διάρκεια: Μιάμιση ώρα
  • Κόστος: 80€ ανά μήνα
  • Μέρες και ώρες: Δευτέρα 7:00 μ.μ., Τρίτη 7:00 μ.μ., Πέμπτη 7:00